Onze producten

TexelNU maakt je vakantie op Texel nog leuker. Onze producten zijn gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar vrijheid en unieke ervaringen. Die graag wat anders willen dan de geijkte uitstapjes. Wij laten je Texel van een andere kant zien.

Maak kennis met bijzondere Texelaars, unieke natuurgebieden, verrukkelijke recepten en beleef avontuurlijke trips met z'n tweeën of met het hele gezin. En natuurlijk vind je via TexelNU ook handige adressen, telefoonnummers en nuttige achtergrondinformatie.

Bekijk alle

TexelNU Krant

Maak kennis met dat andere Texel! De verhalen in de TexelNU Krant, gratis verkrijgbaar, gaan over bijzondere inwoners en onontdekte plekjes. We nemen je mee op avontuur, weg van de geijkte paden. Voor meer informatie klik hier.

TexelNU Shop

In onze webshop vind je veel mooie boeken en boekjes over Texel en de Wadden. Kookboeken met bijzondere recepten, historische naslagwerken en informatieve boekjes met leuke weetjes. Voor meer informatie klik hier.

TXFinder

Waar je ook bent, met TXFinder heb je altijd alle informatie over Texel direct online beschikbaar. De gratis app biedt niet alleen nuttige informatie maar vooral ook leuke tips! Voor meer informatie klik hier.

Foto Prijsvraag

De opa van Patrick de Graaf was boswachter en fotograaf. En omdat de natuur en fotograferen ook zijn eigen passies zijn, kan Patrick wel raden van wie hij zijn genen heeft geërfd. ‘Texel is prachtig.

Doe mee!

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Artikelen TexelNU krant uitgelicht

Wat is er te doen en wat wil je zeker niet missen als je op Texel bent? Je leest het in de TexelNU Krant. We hebben een aantal leuke artikelen uit de laatste editie voor je uitgelicht. Lees ze allemaal!

Bekijk alle
Bekijk

Bij Jef aan de top van de voedselketen

De Waddenzee wordt wel omschreven als de laatste wildernis van Nederland. Een dynamisch leefgebied dat onder...

Bekijk

Bijtanken in de mokbaai

Inwoners van Den Hoorn noemen de zuidpunt van Texel met trots het Bijzondere Zuiden. En dat is...

Bekijk

Wat je van dichtbij haalt, is lekkerder!

Wil je graag weten waar je voedsel vandaan komt? Kook je het liefst met producten uit de streek?...

Webshop

In onze webshop vind je veel mooie boeken en boekjes over Texel en de Wadden. Kookboeken met bijzondere recepten, historische naslagwerken en informatieve boekjes met leuke weetjes. Alle boeken in onze webshop zijn Texels: ze gaan over Texel, maar in de meeste gevallen zijn ze ook geschreven door Texelse auteurs en/of met fotografie of illustraties van eilanders. Ook kun je voor abonnementen, posters en andere Texelse producten in onze webwinkel terecht.

Voor meer informatie klik hier.

Bekijk alle

Handleiding voor schapen kijken op Texel

Toen ik net op Texel kwam (bijna 12 jaar geleden) kreeg ik een klein groen boekje onder ogen: ‘Schapen kijken op Texel’ geschreven door de enige echte schapenboerin (met vroeger een schapentheater) Renske van den Tempel. Voor meer informatie klik hier.

Koken op Texel

Bekende en minder bekende Texelaars en bedrijven en instel- lingen van het eiland zijn voor Koken op Texel gevraagd het recept van een van hun favoriete gerechten beschikbaar te stellen. Voor meer informatie klik hier.

Verhalen over Texelse vogelgebieden

Natuur en landschap zijn voor de duizenden bezoekers van Texel één van de belangrijkste redenen om voor ons eiland te kiezen als vakantiebestemming. Voor meer informatie klik hier.