jorinde blogt

Welkom op mijn Vlog & Blog pagina!

Ik – Jorinde – ben een echte Texelse en ken vele leuke adresjes op Texel. Of het nu gaat om iets doen, lekker eten, drinken, slapen… Er is zoveel te beleven! Na het afronden van de opleiding Media, Informatie en Communicatie wist ik zeker dat ik iets met video wilde gaan doen. Maar wie had gedacht dat ik daarvoor gewoon terug naar Texel zou komen? Ikzelf in eerste instantie niet! Totdat het idee ontstond om naast de TexelNU kranten ook video’s te gaan maken. Ik was gelijk enthousiast!

De video’s zijn heel gevarieerd, er komt van alles voorbij: musea, activiteiten, lekker eten en drinken… Soms kook ik zelfs een Texels recept (in samenwerking met een chefkok). Kortom: alles waar ik zo van kan genieten. Ik laat je daar heel graag van meegenieten en geef handige tips, want ik vind het heerlijk om aan de wereld te laten zien wat Texel voor moois en lekkers te bieden heeft. Mis niks en volg de Facebook-, Instagram- en YouTubepagina van TexelNU!

Liefs, Jorinde

Abonneer je op onze social media pagina's

Een plek waar je door te beleven leert over de geschiedenis. Een educatief dagje uit voor het hele gezin. Kijk maar naar de video: dan zie je hoeveel er hier te doen is! En trouwens, er is nog veel meer. Maar daarvoor moet je toch echt zelf die kant op!

 

Vuurtorens zijn bijzondere gebouwen. Een hoge smalle pilaar waar bizar veel licht uitkomt! Daardoor is een vuurtoren ook bijzonder nuttig. In de Noordzee bij de kust van De Cocksdorp gingen veel schepen verloren. Dankzij Meneer Kikkert werd de vuurtoren in 1863 eindelijk gebouwd, en nog steeds is de Vuurtoren van dienst!

 

YES! Ik mocht toerist spelen op eigen eiland en slapen in een villa bij NaarTexel, een onderdeel van Van der Linde Texel. Ik heb nog nooit in zo’n luxe villa overnacht en dus vertrok ik met een setje schone kleding en een goed humeur richting het noorden van het eiland. De spiksplinternieuwe villa is gelegen vlakbij de prachtige slufter, in een heerlijk rustige omgeving. De tienpersoonsvilla heeft naast vijf slaapkamers én vier badkamers ook nog eens een uitgebreide privé wellness!