Wat veel vakantiegangers op Texel niet weten - of verwachten -  is dat er in Den Helder ook echt wel leuke dingen te doen zijn! Ken je het marinemuseum bijvoorbeeld? Als je op Texel woont, of op vakantie bent, is dit echt een gezellig en leerzaam dagje uit. En je bent er zo! Ideaal als het een dagje wat minder mooi weer is bijvoorbeeld.

Vanaf de Veerhaven in Den Helder is het een paar minuutjes lopen. Maar van veraf zie je ‘m al liggen: de grote onderzeeër die je er kunt bekijken. Deze waanzinnig grote onderzeeër heet ‘De Tonijn’, een schip uit de potvisklasse. Voor mij was dit denk ik wel het hoogtepunt van het museum. In deze originele staat kun je zoiets nergens anders ter wereld bekijken. Tijdens je bezoekje lopen er mannen door het schip die je alles vertellen over het spionagewerk dat ze vroeger deden, en hoe het was om met 68 man in deze onderzeeër te leven. Heel bijzonder!

Maar ook de andere exposities, die trouwens ook regelmatig veranderen, zijn leerzaam. Veel interactieve spelletjes die leuk zijn voor kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Denk aan een gigantisch groot schip dat je zelf kunt besturen.. En ook worden er gave speurtochten georganiseerd. Dat maakt je bezoekje ook nog eens heel spannend!


Lees en bekijk meer van Jorinde