Op zoek naar een leuk plekje in de Texelse natuur waar je ook nog eens heel gezellig een ijsje kunt eten? Dan heb ik een goede tip! Ben je al eens bij IJsboerderij Labora geweest? Hier verkopen ze ijs dat ze maken met de melk en room van hun eigen koeien!

De koeien op de boerderij worden gemolken door melkrobots. De koe kan dus zelf kiezen wanneer ze gemolken wordt. En als je - onder het genot van een lekker ijsje - over de boerderij loopt, kun je dit allemaal bekijken! Heel interessant, want je ziet dus letterlijk waar je ijsje vandaan komt. Vervolgens wordt met de verse melk in de ijskeuken op de boerderij het ijs gemaakt. In de gezellige ijswinkel kun je dit proeven.

Op de boerderij is  genoeg te doen. Er lopen, naast koeien, ook andere leuke dieren rond! En je kunt je helemaal laten gaan op het grote springkussen (dit is ook erg leuk voor volwassenen). Kun je geen genoeg krijgen van het ijs van Labora? Dan kun je ook een halve liter bak ijs (naar keuze) kopen voor thuis! De keuze is reuze en verandert ook regelmatig. 

PS. Mijn lievelingssmaak is lemon-cake, en die van jou? 


Lees en bekijk meer van Jorinde