Je Texelvakantie begint al op de veerboot van Den Helder naar Texel. Bootdienst TESO heeft twee fantastische schepen waarvan het nieuwste schip, de Texelstroom, in 2016 is opgeleverd. Op de veerboot vind je ook onze gratis krant TexelNU zodat je meteen de leukste tips en idee├źn kunt opdoen. De overtocht duurt twintig minuten.

Regelmatige veerdienst

TESO verzorgt een regelmatige veerdienst tussen het vasteland en Texel. Vanuit Den Helder vertrekt de boot ieder uur, op het halve uur, naar het eiland. Als het druk is, wordt volgens een halfuursdienst gevaren. Tickets kun je ter plaatse kopen, maar ook vooraf online bestellen. Met een e-ticket kun je gebruikmaken van de onbemande loketten en sneller doorrijden.

Webcam

Op drukke dagen kan er wachttijd ontstaan. Via de webcams van TESO kun je live zien hoe druk het op dat moment is. Ook geeft de bootdienst op de website de verwachte wachttijden aan. Als je nog een ticket moet kopen, houd er dan rekening mee dat je op tijd bij het loket staat. Wil je zonder auto naar Texel? Ook dan is het verstandig om ruim de tijd te nemen, want de parkeerruimte in Den Helder is beperkt, zodat je mogelijk een stukje naar de veerhaven moet lopen.

Dagelijkse afvaarten

Voetgangers, fietsen, motoren, caravans, campers en personenauto's: iedereen en alles kan met de boot mee. TESO vaart dagelijks tussen 6.00 uur en 21.30 uur van en naar Texel. Op zondag start de dienstregeling een uur later. Reistips, praktische informatie en de actuele dienstregeling vind je op Teso.nl.