Voor watersportliefhebbers is Texel het walhalla. Golfsurfen gebeurt voornamelijk aan het strand van De Koog en kitesurfers hebben diverse hotspots langs zowel de Noordzeekant als de Waddenkust. Bij Oudeschild kun je met een vlakke zee waterskiën en catamaranzeilers kunnen een prachtig rondje om het eiland varen. Wil je zelf eens actief het water in of op? Lees onze tips!

Brandingraften of kajakken

De Noordzee zorgt voor veel spektakel en met een raft of kajak peddel je door de woeste golven. Eenmaal achter de branding is het wachten op een golf die je al ‘surfend’ terugbrengt richting strand.
www.teambuildingtexel.nl
www.zandbanktexel.nl

Kitesurfen

De mogelijkheden voor deze sport zijn erg afhankelijk van de wind, maar er zijn diverse leuke spots rond het eiland om het goed te leren. Kitesurfschool Texel heeft verschillende cursussen voor zowel beginners als gevorderden.
www.kitesurftexel.nl

Golfsurfen

Een stoere sport die wereldwijd populair is. En iedereen kan het leren! Voor persoonlijke en gezellige surflessen heb je op Texel meer dan genoeg mogelijkheden. Hoef je geen les meer, maar wil je zelf aan de gang? Dan kun je bij de scholen ook het juiste materiaal huren.
www.surfschoolfoamball.com
www.surfschool-texel.nl

Bruuzer

De Bruuzer – Texels voor wildebras – is een razendsnelle boot waarmee je op een geweldige manier het wad kunt ontdekken. Tijdens deze te gekke waterpret wad-experience zie je misschien wel zeehonden van heel dichtbij!
www.bruuzertexel.nl


Zwemmen

Op Texel is de zee zeer geschikt om in te zwemmen. Wel moet je altijd goed opletten op stromingen. Ga sowieso niet verder dan tot je middel het water in. Wil je liever een paar baantjes trekken in het zwembad? Dat kan heerlijk bij openluchtzwembad Molenkoog in Den Burg. Ook leuk voor de kids: er is een toffe glijbaan en een speelweide met trampoline en tafeltennis. Bij de kiosk met gezellig terras en babybadje, kun je wat eten en drinken.

Wij wensen je veel waterpret en vinden het leuk als je je ervaringen deelt met de hashtag #txlnu. Have fun!


TexelNU
kranten online

Zomer 2021

Zomer 2021

Voorjaar 2021

Voorjaar 2021

TXNU ETP

TXNU ETP

TXNU Kids

TXNU Kids

Winter 2020

Winter 2020

Najaar 2020

Najaar 2020

Zomer 2020

Zomer 2020

Winter 2019

Winter 2019

Winter 2018

Winter 2018

Zomer 2018

Zomer 2018

Voorjaar 2018

Voorjaar 2018

Winter 2017

Winter 2017

Zomer 2017

Zomer 2017

Voorjaar 2017

Voorjaar 2017