Een culinair restaurant aan het strand én een authentiek basic paviljoen: het strand bij paal 15 heeft het allebei. Méline van der Honing is de nieuwe eigenaar van beide strandpaviljoens op Westerslag. Met haar dochter Ilse (20) en zoon Pelle (18) gaat ze met veel plezier deze nieuwe uitdaging aan. Geen nieuwe gezichten, want alle drie waren zij al werkzaam op het strand voor ze nu het stokje overnemen van Joost en Sarah Hoogenbosch.  

Vroeger kende je de bakker, de slager, de groenteboer en vast ook de bierbrouwer. We wisten precies waar ons eten en drinken vandaan kwam. In de afgelopen jaren is dat anoniem geworden. Sinds kort zien we dat lokale producten en korte ketens weer in opmars zijn. Want het is toch veel leuker  om te weten waar je voedsel vandaan komt? En het is nog lekkerder ook.

Een visserman in hart en nieren. Niet zo eentje die wekelijks de Noordzee op gaat met een kotter. Jan Hottentot (64) haalt zijn vis dichter bij huis. Al sinds zijn twaalfde gaat hij vrijwel dagelijks het wad op. ‘Op het stuk tussen Texel en Vlieland is het zo rustig. Daar kom je, behalve een paar zeehonden, helemaal niemand tegen.’

TexelNU
kranten online

Najaar 2020

Najaar 2020

Zomer 2020

Zomer 2020

Winter 2019

Winter 2019

Winter 2018

Winter 2018

Zomer 2018

Zomer 2018

Voorjaar 2018

Voorjaar 2018

Winter 2017

Winter 2017

Zomer 2017

Zomer 2017

Voorjaar 2017

Voorjaar 2017

Winter 2016

Winter 2016

Zomer 2016

Zomer 2016

Voorjaar 2016

Voorjaar 2016

Winter 2015

Winter 2015

Zomer 2015

Zomer 2015

Voorjaar 2015

Voorjaar 2015

Winter 2014

Winter 2014