In de voormalig ijsfabriek tussen Den Burg en Oudeschild vind je Texels Wonen. In deze winkel van maar liefst 1200 vierkante meter vind je tienduizenden leuke, bijzondere, mooie, unieke en aparte woonaccessoires. Dit is een winkel waar ik altijd écht de tijd voor neem,  want er is hier zoveel te zien. En iedere keer dat ik hier kom doe ik weer nieuwe ideeën voor mijn eigen huis en is het haast onmogelijk om er niets te kopen!

In de sfeervolle woonloods zie je telkens de nieuwste trends, want eigenaren Bert van der Wal en Anne-Marie Bot maken er een sport van om hun klanten steeds weer te verrassen. Ze reizen daarvoor het hele land door, en elke twee weken is er weer iets nieuws te zien. Wat deze winkel bijzonder maakt is dat ze exclusieve dingen inkopen bij kleine leveranciers. Eigenzinnige en aparte dingen die niet in massa’s geproduceerd worden. Ze werken dus ook niet met grote bekende merken en er is geen voorraad. Alles is dus uniek! De winkel straalt wel écht een eigen identiteit uit: Texels wonen.

BeFunky collage3

Elk hoekje in de woonloods heeft een eigen sfeer en telkens word je weer verrast. Mijn ogen schieten altijd alle kanten op! Daarom moet je er dus echt even de tijd voor nemen om rustig rond te kijken. Deze winkel let namelijk echt op elk detail: zelfs de geur die - vaak onopgemerkt - je neus binnenglipt past bij het interieur of het seizoen waar je je in bevindt.

De afgelopen jaren heeft Texels wonen hun buiten-arrangement ook steeds meer uitgebreid. Je kunt er planten kopen voor in je tuin, maar je moet vooral eens kijken naar hoe mooi de potten zijn. Het buitenterrein staat vol met tuinaccessoires in vele kleuren en maten. De schapen, die in maar liefst twintig kleuren verkrijgbaar zijn, zijn een echte hit. Veel toeristen komen langs met de fiets en reserveren er eentje. Op de terugweg naar huis rijden ze even langs Oudeschild om hun schaapje op te halen! Geweldig toch? Een écht Texels aandenken voor in je in eigen tuin.

BeFunky collage 2

Bij Texels Wonen kun je natuurlijk ook terecht voor een mooi bloemstuk of boeket. Dagelijks maken ze de mooiste creaties. Mocht er niet iets bij staan dat naar jouw wens is, kun je er ook eentje laten samenstellen door een specialist. Ideaal!

Dus voor een leuk cadeautje, een mooie bos bloemen of voor nieuwe inspiratie: ik ben gek op deze winkel!

Lees en bekijk meer van Jorinde