Workshops zijn een geweldige manier om creatief bezig te zijn en nieuwe vaardigheden te leren. TexelNU zet enkele leuke workshops voor je op een rijtje. Deze combineren creativiteit en gezelligheid in een ontspannen setting. Een geweldige manier om de koudste dagen van de winter door te komen.

Speksteen beeldhouwen

Tijdens de kunstworkshops van Door Dogger ga je aan de slag met speksteen. Hierbij kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Beeldhouwen is een combinatie van ambacht en ruimtelijk inzicht. Met verschillende gereedschappen leer je hoe je de steen kunt bewerken tot een prachtig beeld. Het is spannend om te zien hoe er een nieuwe, eigen vorm ontstaat. Speksteen is een zachte steensoort in verschillende kleuren: roze, wit, groen en zwart. 

Kijk voor meer informatie op https://www.texel.net/nl/activiteit/kunstenaar-zout-door-dogger-sculpting-in-soapstone

Meesterstuk van metaal
Wil je ook kennis maken met de ambachten metaalbewerken, handgraveren en emailleren? JMJ ambachtsatelier biedt een leuke cursus voor zowel de hobbyist als de professional, begeleidt door vakvrouw en meestergraveur Jacqueline Jimmink. Je werkt met vuur, kleur en metaal zoals de meesters vroeger ook al deden. Zo maak jij een echt Texels meesterstuk als aandenken aan jouw Texelvakantie.
Kijk voor meer informatie op https://www.jmjambachtsatelier.nl/

 

Macrameeën
Bij Doenes doe- en ontdekwinkel kun je deelnemen aan leuke en creatieve workshops macramé. Je kunt onder andere wandhangers, placemats, telefoontasjes en plantenhangers macrameeën. Nieuw is de workshop PunchNeedle, een vorm van borduren waarmee je wandhangers, kussenhoezen en zelfs vloerkleden kunt maken. Voor kinderen zijn hier ook veel leuke workshops te volgen, zoals 3D pen tekenen, naaldvilten en haken.
Kijk voor meer informatie op https://www.doenes.nl/workshops
 

Creativiteit met wol
Texel staat bekend om zijn schapen, en wat is een betere manier om de winter door te brengen dan door je eigen Texelse viltproject te creëren? Workshops van Texelsvilt brengen je de kunst van  het vilten bij, waarbij je met Texelse schapenwol en andere natuurlijke materialen werkt om unieke creaties te maken. Een echt Texels schapenvachtje vilten of tijdens de workshop ‘schilderen met wol’ kan je zelfs een eigen schilderij van vilt maken. Deze is bijvoorbeeld leuk te gebruiken als kussenhoes, tas of wandkleed.
Kijk voor meer informatie op https://www.texelsvilt.nl/index.php/workshops-nl

 

Koken en Proeven
Bij Pastorie De Waal geeft chef Wessel Holleman workshops aan kleine groepjes van twee tot vier personen. Tijdens de workshop ‘Texels product’ leer je bijvoorbeeld hoe je Texelse specialiteiten kunt bereiden, maar Wessel leert je ook graag de fijne kneepjes van het broodpakken of pasta maken. Steeds meer mensen willen vegetarisch eten, tijdens de workshop ‘vegetarisch koken’ kom je meer te weten over de mogelijkheden van tofu, kaas, noten, paddenstoelen, groentes in een menu zonder gebruik van vleesvervangers te maken.
Kijk voor meer informatie op https://www.pastoriedewaal.nl/kookstudio.html

 

Maak de mooiste smartphonefoto’s
Tijdens de workshop smartphonefotografie met Wim Ploeg keer je de mooiste foto’s en filmpjes maken met je smartphone. Wat zijn de do’s en dont’s? Het enige dat je nodig hebt voor deze workshop is een smartphone en een volle batterij. Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s op Texel!
Kijk voor meer informatie op 
https://www.texel.net/nl/activiteit/bekijkhetmetwim-workshop-smartphone-fotografie/

 

IJsbad training
Zoek je een workshop die je lichamelijke en geestelijke gezondheid een boost geeft? Tijdens een programma van ongeveer twee uur met coach Dries de Winter zet jij die stap in het ijsbad. Een geweldige aanvulling op je verblijf, zodat je opgefrist, gemotiveerd en geïnspireerd weer naar huis gaat. Ook geeft Dries boksles; een leuke manier om stress te verminderen en je hoofd leeg te maken. Goed voor je mindset én je uithoudingsvermogen. 
Kijk voor meer informatie op https://www.coachingtexel.com/

 

 

Kunstzinnige diversiteit
Bij kunstenares Paulien Valk kun je diverse workshops volgen. Een jutterkunststuk maken, graffiti spuiten, kleuren van de zee schilderen, sjabloneren, kleien of dikke dames schilderen. Er is van alles mogelijk. Paulien geeft je een uitnodiging om jezelf en je omgeving eens met andere ogen te bekijken.

Kijk voor meer informatie op https://paulienvalk.nl/

Of je nu alleen reist, met je partner, vrienden of familie, er is altijd wel een workshop die bij je past. Texel verwelkomt gasten van alle leeftijden en niveaus, dus iedereen kan deelnemen aan deze creatieve activiteiten.


TexelNU
kranten online

Zomer 2021

Zomer 2021

Voorjaar 2021

Voorjaar 2021

TXNU ETP

TXNU ETP

TXNU Kids

TXNU Kids

Winter 2020

Winter 2020

Najaar 2020

Najaar 2020

Zomer 2020

Zomer 2020

Winter 2019

Winter 2019

Winter 2018

Winter 2018

Zomer 2018

Zomer 2018

Voorjaar 2018

Voorjaar 2018

Winter 2017

Winter 2017

Zomer 2017

Zomer 2017

Voorjaar 2017

Voorjaar 2017