TexelNU reporter Jorinde Veeger

Elke week kun je hier mijn (video)verhalen volgen! Ze zijn heel gevarieerd, want er is zoveel te beleven op Texel. Mis niks en volg mij ook op Facebook, Instagram en YouTube..:-)

Bekijk hier al mijn (video)verhalen

Bekijk

Dobber Outdoor: 700m2 winkelplezier voor het hele gezin!

Dit is dé campingwinkel voor al je kampeerspullen, vliegers, badmode en strandspullen in De Koog op Texel!

Bekijk

Catharinahoeve is de perfecte uitvalsbasis

Het is net een sprookje: een boerderij-eethuis aan de rand van het Texelse dennenbos. Tijdens een storm zit je er warm en knus bij de knisperende open haard. Op een zonnige dag geniet je er heerlijk van de...

Bekijk

Spelen bij Chaletpark Bregkoog

Mooi gelegen tussen de Texelse natuur en het gezellige De Koog vind je Chaletpark Bregkoog. Het is de ideale uitvalsbasis met een prachtige speeltuin!

Onze producten

TexelNU maakt je vakantie op Texel nog leuker. Onze producten zijn gemaakt voor mensen die op zoek zijn naar vrijheid en unieke ervaringen. Die graag wat anders willen dan de geijkte uitstapjes. Wij laten je Texel van een andere kant zien.

Maak kennis met bijzondere Texelaars, unieke natuurgebieden, verrukkelijke recepten en beleef avontuurlijke trips met z'n tweeën of met het hele gezin. En natuurlijk vind je via TexelNU ook handige adressen, telefoonnummers en nuttige achtergrondinformatie.

Hardlopen op Texel

Heerlijk hardlopen over het hele eiland met routes van 3 tot 60 kilometer. Hoofdmoot vormen de 66 routes. Goed te doen of loodzwaar. Door bos en duin, over het strand, langs de dijk, dwars door een van de mooie dorpen. Of een combinatie daarvan. Net zo gevarieerd als het eiland zelf dus. Bekijk hier alle 66 routes. 

TexelNU Magazine

Maak kennis met dat andere Texel! De verhalen in de TexelNU Magazine, gratis verkrijgbaar, gaan over bijzondere inwoners en onontdekte plekjes. We nemen je mee op avontuur, weg van de geijkte paden. Bekijk hier de laatste uitgaven.  

TexelNU Shop

In onze webshop vind je veel mooie boeken en boekjes over Texel en de Wadden. Kookboeken met bijzondere recepten, historische naslagwerken en informatieve boekjes met leuke weetjes. Voor meer informatie klik hier.

introafbeelding-kinderitems-achter-600-600.jpgintroafbeelding-kinderitems-achter.jpgUitgelicht vierkant

Stoppen met het vissersbestaan

Viswijven? Ordinair zijn ze niet, maar op hun mondje gevallen zijn de zussen Marjan Boersen-Uitgeest en Ineke Vonk-Uitgeest zeker niet. Beiden trouwden een Texelse kottervisser en waren al jong geëmancipeerd. Was de man op zee, dan moest je zelf je boontjes doppen. Aan dat...

Lees verder   
introafbeelding-kinderitems-banner-klein.jpgintroafbeelding-kinderitems-banner.jpgSteven en Jamie

Artikelen TexelNU krant uitgelicht

Wat is er te doen en wat wil je zeker niet missen als je op Texel bent? Je leest het in de TexelNU Krant. We hebben een aantal leuke artikelen uit de laatste editie voor je uitgelicht. Lees ze allemaal!

Bekijk

Expositie in TESO paviljoen aanwinst voor het eiland

We hebben er lang naar uitgekeken, maar eindelijk is de nieuwe interactieve TESO tentoonstelling in...

Bekijk

The Juice Car, voor de lekkerste sapjes, smoothies, bowls en baksels

Meghan van den Berg (28) en Jordie Krab (30) gaan hun tweede seizoen in met The Juice Car. Hét...

Bekijk

Zet Texel in bloei

Als je aan het voorjaar denkt, dan denk je natuurlijk aan bloemen. De akkers staan vol met tulpen,...

Webshop

In onze webshop vind je veel mooie boeken en boekjes over Texel en de Wadden. Kookboeken met bijzondere recepten, historische naslagwerken en informatieve boekjes met leuke weetjes. Alle boeken in onze webshop zijn Texels: ze gaan over Texel, maar in de meeste gevallen zijn ze ook geschreven door Texelse auteurs en/of met fotografie of illustraties van eilanders. Ook kun je voor abonnementen, posters en andere Texelse producten in onze webwinkel terecht.

Voor meer informatie klik hier.

De 66 van Texel

Prachtig boek met daarin 66 inspirerende hardlooproutes over het eiland, handige tips & trucs van Robert, mooie Texelfoto’s, columns en interviews met bekende en minder bekende Texelaars en Nederlanders. Kortom, een compleet boek over hardlopen en op Texel en een must have voor elkehardloper, Texelliefhebber en levensgenieter! Voor meer informatie klik hier.

Het blijft in de familie

Familiebedrijven heb je overal. Maar op Texel zijn het er opvallend veel. In het nieuwe boek ‘Het blijft in de familie’ krijg je als lezer een inkijkje in 33 Texelse familiebedrijven. Lees hier alle verhalen en klik hier om het boek te bestellen.

Texel in 54 stukjes

Op Texel is veel moois te zien. De duinen zijn zelfs een Nationaal Park! Duizenden toeristen bezoeken jaarlijks de natuurgebieden, de stranden en de dorpen. Bij heel wat eilanders zijn de aantrekkelijkste plekken en de rijke natuur bekend. Toch valt er ook voor hen nog veel te ontdekken. Voor meer informatie klik hier.